Tamamen işlevsel, hızlı yanıt veren, SEO uyumlu bir web sitesi olmadan başarılı bir iş sürdürebilmek artık neredeyse imkansız. Bir web sitesini ücretsiz oluşturmak ve tasarlamak için bir çok seçenek mevcuttur. Bu web sitesi tasarım araçları özellikle küçük işletmeler ve kişisel markalar için alternatiflerine göre çok kaliteli web siteleri üretmelerine yardımcı olabilirler.
Bu makalede paylaşacağımız ücretsiz web sitesi oluşturucuları SEO avantajları, yerleşik analitik sistemleri, mobil optimizasyon ve profesyonel görünümlü şablonlar sunuyor. Kısıtlı bir bütçeniz varsa bu web siteleri tam size göre.
Wix
Wix, 110 milyon kullanıcısıyla ile en popüler ücretsiz web sitesi oluşturucularından birisidir. Kolay bir sürükle bırak editörlüğü şeklindeki siteler; küçük işletmeler, çevrimiçi mağazalar, restoranlar ve kişisel portföyler için kullanışlı profesyonel şablonlardan oluşan geniş bir koleksiyon sunar.
Wix sitenizi izlemek için yerleşik Google Analytics sağlar ve hatta bireysel tercihler için ek uygulamalar sunar. İsterseniz özel bir tasarımı bile Wix’e sunmanız halinde bunu Wix sizin için tasarlayabilir. Wix’in ücretsiz sürümünün en büyük olumsuz tarafı reklamsız gelmemesi. Sitenizin her sayfasında belirgin bir Wix reklamı bulunuyor. Reklam görmemek adına ise premium sürüm almanız sorunu çözecektir.
Weebly
Bu açık kaynak SaaS, web barındırma, alan adı tescili, web tasarımı ve hatta e-ticaret fonksiyonları sunarak, işletmelere ve girişimlere uygun hale getirir. Weebly, her cihaz ve platform ile kullanımı kolay, esnek bir web sitesi oluşturucusudur.
Wix gibi, Weebly de sürükle-bırak işlevselliği, entegre bir CMS çözümüne sahiptir. Editör, SEO araçları ve Google Analytics ile birlikte gelir. PayPal entegrasyonu, otomatik vergi hesaplayıcısı, dijital hediye kartları ve daha fazlası ile Weebly, e-ticaret işletmeleri için akıllıca bir seçimdir. Diğer ücretsiz rakiplerinden farklı olarak Weebly reklamsızdır.
https://www.weebly.com/?lang=tr
WebNode
WebNode hem kişisel markalar hem de profesyoneller için popüler bir seçimdir. Kullanımı kolay ve farklı dil hizmetleri sayesinde farklı platformlarda bir web sitesi oluşturarak işinizin ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz. WebNode, e-ticaret mağazalarını destekler ve siteler Android, Mac ve iOS cihazları ile uyumludur. WebNode, sitenizin başarısını izlemeniz için istatistik sağlar ve ücretsiz sürümde de reklam görmezsiniz.
Jimdo
Alman menşeili firma 9 farklı dilde site oluşturma seçeceği ile uluslararası şirketler için değerli bir seçenektir. Akıllı telefon ve tabletlere uyumludur ve mobil cihazlar için optimize edilmiş bir site oluşturmak için kullanabileceğiniz bir mobil uygulaması da vardır.
Sayfa sınırlaması olmadan 500 MB’lık bir alanda sitenizi oluşturabilirsiniz. Ayrıca HTTPS / SSL şifrelemesi de sağlar. Ayrıca sitenizi sosyal medya hesaplarıyla da sorunsuz şekilde entegre edebilirsiniz. Jimdo’yu kullanmaya karar verirseniz dikkat etmeniz gereken bir konu ise sitenizin arama motorları tarafından dizine alınmasını önlemesidir.
Mozello
Letonya merkezli şirketin en büyük özelliği çok dilli bir web sitesi tasarlamış olması ve benzersiz bir performans sağlamasıdır.
Mozello’nun özellikleri arasında blog, çevrimiçi mağaza, SEO seçenekleri ve 500 MB depolama alanı bulunur. Sitenizde reklam görmeniz mümkündür fakat alt bilgide sadece tek bağlantı var ve bunu muhtemelen kullanıcılar görmeyecektir. Tek dezavantajı, sürükle bırak sisteminin diğer bazı seçenekler kadar sezgisel olmaması ve birçok tasarım özelleştirme seçeneğinin olmamasıdır.
WebStarts
Güzel şablon koleksiyonu ve kullanıcı dostu sürükle-bırak işlevselliği ile WebStarts, mümkün olduğunca basit bir web sitesini oluşturmanızı sağlar.
Webflow
Bu listedeki diğer site tasarlama araçları kod bilgisine sahip olmayan kişiler için olsa da, Webflow, özellikle müşteriler için siteler oluşturan tasarımcı ve ajanslar içindir. Bu tamamen HTML ve CSS’nin sizin kontrolünüzde olduğunu gösterir.
Webflow’da bir site olduşturduktan sonra onu bir içerik yönetim sistemine aktarmanız gerekir. Kodlama bilgisi gerektirmeyen sosyal bileşenler, haritalar ve videolar eklemek için sürükle-bırak widget’ları gibi bazı özellikleri vardır. Ancak Webflow’un tüm avantajlarını istiyorsanız, HTML ve CSS bilmeniz gerekir. Sınırlı bir tema grubu ve duyarlı bir arayüze sahiptir, aynı zamanda masaüstü, tablet ve akıllı telefonlar için özelleştirilebilir.
Kod bilmenin gerekliliği dışında Webflow kullanıcılarının bir dezavantajı da sadece iki sayfaya sahip olunabilmesi ve ücretsiz kullanıcılar için 500 ziyaret sınırının olmasıdır.
IM Creator
IM Creator üzerinde kurulu 11 milyondan fazla siteye sahiptir. Bundan dolayı popüler bir seçenek olan site; kolay arayüzü, çok çeşitli şablonlar ve resimlerle birlikte hizmet sunmaktadır.
Platformunuzu ölçeklendirerek tek veya çok sayfalı düzenlerin sahibi olabilirsiniz. Bu site oluşturucu yerleşik e-ticaret araçları için benzersizdir. Sitenizi arama motorlarına tam olarak optimize etmek için SEO araçları ve Google Analytics’i de sunmaktadır.
SITE123
Muhtemelen en esnek ve kullanımı en kolay online site tasarım araçlarından biridir. Her şeyi özelleştirmenize izin verir, grafik ve şablonlarla tek tıklamayla kurulum sihirbazı sunar. SITE123, ücretsiz görüntü kütüphanesi, sitenize görsel ögeler eklemek için profesyonel yazı tipleri ve birden fazla sayfa oluşturmak için yaratıcı şablonları ile benzersizdir. Ayrıca 500 MB depolama alanı ve Google Analytics entegrasyonu sunmaktadır. Reklamsız olduğundan ötürü de ücretli plana geçmek için baskı hissetmeyeceksiniz.
Strikingly
Çok kullanışlı ve programlama bilgisi gerektirmeyen sitelerdendir. Dünyanın dört bir yanındaki site sahiplerinin katkıda bulunduğu sayısız şablon ile tasarım oluşturmanız mümkündür. E-ticaret mağazaları, bloglar, etkinlikler, ürün lansmanları ve kişisel marka için uygun web sitesi tasarımları bulabilirsiniz.
Duda
Duda, çok sayıda site widget’ına ve medya dosyalarına, zengin özelliklere sahip bir web sitesi tasarım aracıdır. Bir web sitesini belirli ihtyaçlarınızı karşılayacak şekilde bir araya getirmenize olanak tanır. Site şablonlarının ve uzun bir içerik kitaplığının üstünde, Duda ziyaretçelerin web sitenizin farklı bölümleriyle nasıl etkileşimde bulunduğunu göstermek için bir ekip işbirliği aracı ve temel analizle birlikte gelir.
Wix kullanıyorum ücretsiz olanı. kendi domainimi eklemek için ücretliye geçmem gerekiyor her şeyi kolay fakat biraz pahalı
Çoğu bir yerden sonra ücretli ama yine de başlamak için iyi bence 🙂